[Парафія Пресвятої Трійці с. Велика Вільшаниця ]
Головна » 2016 » Жовтень » 19

Ісус Христос не тільки встановив Таїнство Сповіді (Покаяння), а Він його нам подарував. Це Таїнство є першим подарунком воскреслого Христа. У Євангелії від Івана ми знаходимо чудове Його звернення після воскресіння до апостолів: «Прийміть Духа Святого! Кому відпустите гріхи - відпустяться їм, кому ж затримаєте - затримаються». А вже вибір залишається за людиною, чи вона прийме цей подарунок Христа.
 
Сказав владика Володимир, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ, 13 жовтня 2016 року в програмі «ВІДКРИТА ЦЕРКВА. ДІАЛОГИ» на «Живому ТБ».
 
На думку єпископа, Сповідь не завжди виглядала так, як тепер: «Гадаю, Сповідь належить до тих Святих Таїнств, яке пережило найбільшу еволюцію в історії богослов’я». Бо на початках християнства була Сповідь-екскомуніка: якщо хтось згрішив, то його виключали із спільноти. І лише після певного часу покути таку особу знову приймали в лоно Церкви. Пізніше в Єв ... Читати далі »

Переглядів: 490 | Додав: ostin | Дата: 19.10.2016 | Коментарі (0)

16 жовтня 2016 року Львівська Духовна Семінарія Святого Духа відсвяткувала десятиліття перенесення семінарії із смт. Рудно до Львова (вул. Хуторівка, 35).
 
З нагоди святкування Божественну Літургію очолив Блаженніший Святослав, Отець і Глава УГКЦ, у співслужінні із єпископами (зокрема, присутніми були Високопреосвященний владика Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський, Преосвященний владика Венедикт та Преосвященний владика Володимир, Єпископи-помічники Львівської архиєпархії), викладачами семінарії та запрошеними ієреями. Присутніми на святкуванні були колишні ректори та віце-ректори семінарії, представники влади, доброчинці та гості.
 
Піля Божественної Літургії у конференц-залі семінарії відбулася урочиста академія, присвячена історії Ль ... Читати далі »

Переглядів: 516 | Додав: ostin | Дата: 19.10.2016 | Коментарі (0)